marți, 11 noiembrie 2014

Victor Ponta - Omul din Spatele Aparentelor


Victor-Viorel Ponta, unul dintre candidatii cei mai importanti la presedentie din acest an (2014), cu aceasta ocazie voi dezvalui unele curiozitati despre acesta...


1) Victor Ponta este un om politic român de origine albaneză și italiană, președinte al Partidul Social Democrat din februarie 2010.

2) Victor Ponta a indicat în biografia sa oficială de până în iunie 2012 că ar avea un master la Universitatea din Catania, ulterior clarificându-se că a urmat acolo un curs postuniversitar, conform jurnaliștilor de la ziarul Adevărul. Ponta a șters indicația despre masteratul din Catania imediat după izbucnirea scandalului plagiatului din teza de doctorat, dând ca motiv că "a trecut în noul CV doar informațiile relevante pentru funcția de premier.

3) Premierul Victor Ponta prezent pentru a inspecta daunele după inundațiile din Teleorman în aprilie 2014 a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce se adresa, într-un mod mai puțin protocolar, ministrului Apelor, Doina Pană: „Tu ce faci, fă, Doina, aici?”. Inspecția a continuat din barcă în timp ce localnicii și jurnaliștii mergeau prin apă, premierul fiind împins de pompierii de la ISU prin apa care nu ajungea nici până la genunchi. Victor Ponta a negat ulterior faptul că s-a adresat ministrului Pana într-un mod necuviincios.

4) Este căsătorit cu Daciana Sârbu, europarlamentar român și fiică a politicianului PSD Ilie Sârbu. Are un băiat din prima căsătorie (cu Roxana Ponta) și o fată din a doua căsătorie.

5) O dispută cu președintele Traian Băsescu a apărut pe tema reprezentării României la Consiliul European, premierul fiind susținut de Parlament iar președintele de Curtea Constituțională. Cu toate acestea, Ponta a participat la Consiliu. Acest conflict a degenerat într-o criză politică și constituțională, în care Victor Ponta, în calitate de co-președinte al USL, a fost implicat și care a culminat cu cea de a doua suspendare a lui Băsescu din oficiu și reinstalarea acestuia în urma unui referendum eșuat pentru demitere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu