miercuri, 26 noiembrie 2014

Stand-up comedy: fenomenul ce s-a raspandit si in Romania !!


"Stand-up comedy", fenomenul care l-a facut celebru pe Seinfeld a devenit unul de succes si la noi in tara.

Pentru ca vor sa uite de probleme si sa rada din toata inima, multi romani merg la asemenea spectacole. Iar cei care le sustin au ajuns sa castige mai bine decat alti actori. Pe scena nu exista nici o limita, pentru ca limbajul folosit este pe intelesul tuturor, chiar daca de multe ori contine exagerat de multa vulgaritate.



Costel a studiat teatrul si automatica. Si traieste din stand-up comedy. Show-ul nu contine doar glume, ci si la simple observatii.

"Nu inteleg de ce suntem asa urati, ca doar ne tragem si din romani, din italieni, care sunt barbati frumosi, au parul dat cu ulei de masline, in fine.. ceea ce inseamna ca dacii erau oribili, ba, baiatule!"

"Stand-up comedy nu inseamna neaparat sa ii faci sa rada, ii faci si un pic sa reflecte la anumite lucruri", spune Costel.

"Nu pot sa fiu multumit de mine, daca am facut oamenii sa rada cu glume in care eu nu cred" - spune Teo, unul dintre primii comedianti din Romania. Totusi, glumele tin cont si de cerintele publicului.

"Toti oamenii de pe toata planeta rad la glumele cu sex." - Teo

"Plus ca e vorba aia, ca faci sex asa cum dansezi. Clar, doi in spate, unul in fata. Daca mai e si emenaito..." - Sergiu

In timp ce unul dintre comedianti e pe scena, colegii il urmaresc din spate. Cand considera ca publicul s-a plictisit, aprind becul rosu - care ii transmite ca trebuie sa coboare de pe scena. In unele seri, comediantii au si cate doua reprezentatii.
Putini stiu, insa, ca in spatele show-urilor sunt ore intregi de munca in cautarea glumelor perfecte.
"In primul rand, la mine e ideea. Apoi stau pe idee si o dezvolt, incerc sa o fac amuzanta.", spune Andrei Ciobanu, comediant.


Un bilet intr-o cafenea din Bucuresti costa 25 de lei, astfel ca, intr-o singura seara, incasarile ajung la 6500 de lei.
Fenomenul se bucura de mare succes si pe internet, unde are de mii de vizualiari.
Spectacolele comediantilor romani vor fi de saptamana viitoare si pe Voyo.ro.
In America, celebrul Jerry Seinfeld a castigat peste 800 de milioane de dolari din stand-up comedy, iar actorul Robin Williams incaseaza aproximativ 100.000 de dolari doar pentru o seara de spectacol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu