luni, 10 noiembrie 2014

Adevărul despre Facebook

De pe Facebook aflăm ce mai fac rudele ,familia,prietenii, vedem poze haioase cu ei care tocmai au început diversificarea şi tot aici ne anunţăm prietenii că urmează să ne căsătorim sau că am gătit lasagna la cină.

Dar oare asta este tot? V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă cu datele voastre personale?



 Ei bine, noi vă sfătuim să vă opriţi pentru câteva minute din dat like-uri şi să citiţi rândurile de mai jos pentru că v-am pregătit un rezumat al cele mai noi politici de confidenţialitate a Facebook-ului pe care suntem siguri că nu aţi citit-o în întregime.



1. Anumite date sunt întotdeauna vizibile.
Adică numele, poza de profil, sexul şi altele. Mai mult, dacă profilul tău este public, acesta se va regăsi în motoarele

de căutare. Daca vrei să ai un profil privat, intră în contul tău, dă click pe Privacy Settings/Applications și apoi alege bifa Websites/Edit your settings.

2. Atenţie la ce scrii pe Facebook!
Chiar dacă îţi ştergi contul, mesajele tale nu dispar. Statusurile tale sunt stocate separat de contul tău şi vor rămâne

vizibile şi atunci când îţi vei şterge profilul.

3. Facebook analizează mărcile menţionate în mesajele scrise pe Facebook.
Iată cum funcţionează: dacă dai “like” unei pagini care are legătura cu o maşină şi dacă menţionezi o marcă de mașină

într-un mesaj, atunci Facebook ar putea să te plaseze în categoria “potenţiali cumpărători de maşini” şi ar putea lăsa un

advertiser, în viitor, să te “ţintească” prin reclame.

4. Deşi au existat întotdeauna zvonuri cu privire la intervenţia echipei Facebook în anumite mesaje, acum lucrurile sunt

clare. Daca ameninţi cu sinuciderea sau dacă ameninţi că îi vei răni pe alţii, e posibil ca mesajul tău să dispară.

5. Facebook are dreptul să transfere datele tale personale către alte “dispozitive”.
Odată ce ai introdus datele tale personale în Facebook, contactele tale îşi pot salva datele pe telefoanele lor mobile (de aceea unele telefoane mobile te întreabă dacă vrei să îţi sincronizezi agenda cu contactele din contul de Facebook).

Aşadar, nu îţi publica numărul de telefon dacă nu vrei să îl ştie şi altcineva!

6. Cum sunt folosite datele tale personale
Datele tale personale înscrise pe Facebook sunt folosite pentru a te “ţinti” cu mesaje publicitare chiar şi atunci când navighezi pe alte site-uri.

7. Aplicaţii şterse nu şterg şi datele
Aplicaţiile instalate în contul tău de Facebook îţi reţin datele personale chiar dacă ştergi respectivele aplicaţii din contul de Facebook.



Toate aceste informaţii ar trebui să recomande puţină prudenţă când vine vorba de Facebook. În rest, spor la dat like-uri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu