luni, 17 noiembrie 2014

Alegeri prezidentiale - Klaus Iohannis castiga detasat

Klaus Iohannis este pana in acest moment castigatorul detasat al celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Romania, dupa cum au confirmat si datele partiale prezentate de Biroul Electoral Central.
Astfel, primele date oficiale ale serii, dupa ce s-au numarat voturile din o treime dintre sectii, il dau invingator pe Iohannis cu 55,79%, in timp ce Ponta a strans 44,20% dintre sufragii.

Victoria lui Iohannis a fost clara inca de la primele exit-poll-uri, iar confirmarea a devenit tot mai puternica pe masura ce partidele primeau datele numaratorilor paralele. Cum inclusiv numaratoarea PSD il dadea invingator pe liderul ACL cu 6 procente in fata lui Ponta, acesta din urma nu a avut alta varianta decat sa-l sune pe contracandidat si sa-l felicite pentru victorie.



Ponta a tinut sa precizeze insa ca, desi ACL i-a cerut acest lucru, nu isi va da demisia din fruntea Guvernului.

Victoria lui Iohannis a scos zeci de mii de oameni in strada, in toata tara. Piata Universitatii a fost neincapatoare pentru multimea de oameni prezenta in centrul Bucurestiului. Lumea a scandat "sa vina Klaus" si acesta nu a stat mult pe ganduri si s-a dus la Universitate.

Centralizarea datelor din 32,97% din sectiile de vot arata ca Victor Ponta este pe locul 2 cu 44,20%, in timp ce Iohannis are 55,79%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu